סדנאות בנושאים ממוקדים
מעבר לסדנאות שהן חלק מתכניות פיתוח המנהלים, עולה פעמים רבות הצורך בהקניית תפיסות ומיומנויות בנושאים ניהוליים ספציפיים, לאוכלוסיות רחבות בארגון. הסדנאות המופיעות כאן פותחו על-סמך נסיון עשיר ועתיר-שנים בעבודה עם ארגונים, לאור צרכים שעלו מהשטח והן מעוצבות ומונחות תוך התאמה מתמדת למאפייני הארגון והמשתתפים.
התמודדות עם שינויים והובלת שינוי
מנהלים ועובדים נחשפים בשנים האחרונות לסביבה ארגונית דינאמית ורבת שינויים. סביבה כזו מאתגרת את דפוסי המחשבה הקבועים ומצריכה גמישות והסתגלות. שינוי נתפס באופן טבעי כסיטואציה הטומנת בחובה סיכון, אך יש בה גם סיכויים רבים. לפיכך, היכולת להתמודד באופן אפקטיבי עם תמורות המתחוללות בסביבה ולהוביל שינויים במרחב הארגוני – הופכת להיות הן דרישה והן חלון הזדמנויות למנהל. בסדנה נחשפים המשתתפים לתהליכים הפסיכולוגיים שעוברים אנשים בעת שינוי משמעותי, מתוודעים אל אופני התמודדות יעילים בעיתות של שינויים ותהליכי מעבר אישי וארגוני, ומקבלים כלים להובלה אפקטיבית של שינויים בסביבה הארגונית.
עבודה עם ממשקים והשפעה לרוחב
סדנה מבוקשת הנוגעת בליבת העשייה הארגונית המטריציונית. כמעט כל ארגון פועל היום בצורה מורכבת המשלבת ממשקי עבודה, שותפי-תפקיד מקבילים וניהול מטריציוני. השטחים האפורים מתרחבים, העמימות גדלה, ובתוך כל אלה נדרשים המנהלים להוביל פרוייקטים, משימות ותהליכים קריטיים לרוחב הארגון, תוך שימוש במגוון טכניקות השפעה על עמיתים ומנהלים. הסדנה מקנה למנהלים אלו מיומנויות הנוגעות לניהול הממשקים והפעלת השפעה ללא סמכות פורמלית, הבנה של בסיסי העוצמה מתוכם הם פועלים, מודעות לסגנון התקשורת האישי והשימוש המיטבי בו, יכולת לאבחן אנשים ומצבים ולנהל קונפליקטים בהצלחה.
ניהול אפקטיבי של ישיבות ודיונים
הישיבה היא כלי ניהולי מרכזי בחיים הארגוניים, וממלאת פונקציות מגוונות - במה להעברת מסרים ניהוליים וארגוניים, כלי לסינכרון ועידכון, כלי למעקב ובקרה על ביצוע החלטות, תהליך של סיעור מוחות יצירתי להעלאת רעיונות ודרכי פתרון חלופיות, אמצעי לגיבוש וחיזוק קשרי עבודה ועוד. בעוד שהישיבה כתופעה ארגונית היא מוכרת ומובנת (לעיתים מוכרת מדי – כך יעידו מנהלים רבים המתלוננים על "עודף ישיבות" ו"טחינת מים" בדיונים בהם הם משתתפים), הרי שהבנת הישיבה כתהליך קבוצתי דורשת הבהרה והעמקה. בסדנה מושם דגש על ניהול הפן האנושי של הישיבה, מקומו המנהיגותי של המנהל בהובלה וניווט מושכל של האג'נדה, טיפול בהתנגדויות ויצירת תחושת שותפות ומחוייבות לביצוע ההחלטות.
מתן משוב
שיחת המשוב היא אחת הסיטואציות הניהוליות המורכבות והחשובות ביותר. מנהלים רבים חוששים ממתן ביקורת שלילית לעובדיהם, או לחילופין מתקשים בהעברת מסר חיובי בונה. המשוב הוא, מעל לכל, כלי והזדמנות לחיבור בין מטרות הארגון, המנהל והעובד, ובעל השפעה רבה על האפקטיביות הניהולית. הסדנה מתמקדת בהבנת שיחת המשוב כדיאלוג (לא-סימטרי), בהכנה הנכונה לקראתה ובהקניית מיומנות בהעברת מסרים והתמודדות עם התנגדויות. כמו-כן, מוצג בסדנה מודל ייחודי לניהול מהלך השיחה והשלבים השונים בה.